Hamam het Oosten

Torenlaan 54
Hengelo
074 - 2770093


Algemeen

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd aan de balie, waar u informatie krijgt over de hamam. Vervolgens kunt u zich gaan omkleden, uw persoonlijke bezittingen in een van onze kluisjes opbergen en gaan genieten van de hamam.

Naakt is in de Turkse hamam niet gebruikelijk, daarom is in Hamam Het Oosten het dragen van badkleding verplicht.

Het oorspronkelijke principe dat vrouwen door vrouwen en mannen door mannen worden gemasseerd is in Hamam Het Oosten losgelaten. Ook is het bij ons mogelijk zowel gemengd als apart te baden

Introductie

Het hamamritueel speelt zich af in de warme en vochtige hamam-arena. In het midden van de hamam-arena onder de koepel bevindt zich de verwarmde buiksteen. Op de verwarmde bankjes tegen de muur kunt u rustig acclimatiseren en zich met water overgieten uit een kom, traditioneel van koper.

U kunt hier tevens verblijven in een bad met warm borrelend water met een hydromassage voor ontspanning van de spieren.

De hamam-arena is bedoeld voor zowel groepen als individuen. U kunt alleen of met partner voor wat meer privacy kiezen in aparte massageruimtes, relaxend op een hot-stone bed. Grote groepen kunnen relaxen op de grote buiksteen.


Scrubben

Deze speciale hamam-massage verloopt volgens een zeer oude techniek en traditie, waarbij u door de tellak (badmeester) of door de natir (badjuffrouw) kunt worden behandeld. Dode huidcellen worden verwijderd met de kese (peelinghandschoen), tegelijkertijd wordt de doorbloeding van het bindweefsel gestimuleerd. Na het scrubben voelt uw huid zacht en glad aan en kan deze door de geopende poriën weer ademen. Hierna volgt het zeepritueel.


Inzepen - Massage - Behandeling

Na het scrubben volgt het zeepritueel. De zeep zit in een speciale zak; deze wordt rondgezwaaid waardoor veel schuim ontstaat. De tellak of natir knijpt de zak boven uw lichaam uit en zeept u geheel in. Door lange halen en zachte knedingen met subtiele drukpuntmassages af te wisselen, is de zeepmassage zeer ontspannend.

Na het afspoelen kunt u bijkomen in de relaxruimte en daarna nog genieten van een modderbad of oliemassage en diverse andere vervolgbehandelingen.


Modderbad

Het modderbad versterkt het immuunsysteem, ontslakt en ontgift het lichaam. Er kunnen verschillende heilzame klei- of moddersoorten worden gebruikt. De poriën van de huid gaan helemaal open staan voor de volgende behandelingen.


Chocoladepakking

Chocolade is rijk aan mineralen, vitaminen en stimulerende stoffen. De pakking heeft een vitaliserende, afslankende en verstevigende werking en geeft tevens een optimale ontspanning. De chocolade houdt het weefsel elastisch, stimuleert de vetafbraak, voert vocht af en beschermt het lichaam. Ook vermeerdert de cacao de aanmaak van endorfine in het lichaam waardoor het geluksgevoel in de geest wordt geprikkeld.


Oliemassage 

De oliemassage vindt plaats in een van onze beautysalons. U kunt samen met uw partner of vriend/vriendin naast elkaar genieten van een heerlijke nek-, rug- en beenmassage.

Relaxruimte

Na de hamambehandelingen krijgt u een handdoek of badjas en kunt u doorgaan naar de relaxruimte. Hier kunt u lekker bijkomen onder het genot van een warm of koud drankje en wat fruit. Als het buiten koud is, brandt binnen de open haard.


Voor meer info, zie www.hamamhetoosten.nl

 

Deal van de dag:
Deze widget inbedden >

Dagelijks onze deal ontvangen?

Deal van de dag via Twitter ontvangen

Gemiste fctwentedeals:

FC Twente Beachsetje
Ook op tijdens de zomermaanden laat jij zien voor welke...
€ 4,95 ipv. € 12,50
Meer over deze deal >
FC Twente Strandlaken
Zelfs op vakantie niet zonder FC Twente? Het strandlaken van...
€ 15,- ipv. € 24,95
Meer over deze deal >
FC Twente Beachsetje
Ook op tijdens de zomermaanden laat jij zien voor welke...
€ 4,95 ipv. € 12,50
Meer over deze deal >
Meer deals >